PLA DE FORMACIÓ A ENTITATS 2018

Des de Participació Ciutadana considerem que la formació és un element molt important per millorar la gestió i el bon funcionament de les associacions i és per això que estem treballant en l’elaboració del Pla de formació a entitats 2018.

L’objectiu del Pla és oferir cursos i tallers que responguin a les necessitats reals i als interessos de les entitats. Per aquest motiu és molt important per a nosaltres conèixer la vostra opinió.

Per facilitar al màxim l’assistència als cursos, us demanem que ens indiqueu quina és la vostra preferència de dies i de franja horària i també si necessitaríeu servei de canguratge.

En principi us proposem quatre accions formatives sobre temes que considerem que totes les entitats heu de conèixer:

- NOCIONS BÀSIQUES SOBRE FISCALITAT. Quines entitats han de presentar el model 347, l’IVA o l’impost de societats? Què es considera activitat econòmica?, etc.

- LA LLEI DE TRANSPARÈNCIA. Com afecta aquesta nova llei a les entitats? Quines dades esteu obligats a fer públiques? Quines conseqüències pot tenir el seu incompliment?

- RECERCA DE FINANÇAMENT. Per poder fer qualsevol activitat es necessiten diners. Aquest curs us donarà eines per saber com aconseguir-los. Totes les entitats coneixeu les convocatòries de subvencions de l’Ajuntament, però hi ha altres administracions, com per exemple la Diputació, que també obren convocatòries de subvencions a entitats. Tanmateix, hi ha altres vies de finançament que és important conèixer com els ajuts que atorguen algunes  fundacions d’entitats bancàries o els espònsors.

- CREACIÓ DE PÀGINES WEB.  Les entitats de Montcada podeu disposar de manera gratuïta d’un espai web dins del Portal d’Entitats. Crear una web pròpia de l’entitat té molts avantatges. D’una banda, és un espai on qualsevol persona pot trobar tota la informació bàsica sobre l’entitat: qui sou, on esteu, què feu, com fer-se soci o sòcia, què oferiu, etc. D’altra banda, pot servir per publicar les dades que la Llei de transparència exigeix.

Igualment, podeu proposar altres accions formatives del vostre interès, per exemple:

A partir de les vostres propostes completarem el programa formatiu que anirem desenvolupant al llarg de 2018.

Animeu-vos i empleneu l’enquesta abasns del dia 14 de desembre!!

Entra i emplena el qüestionari,
només són dos minuts!!

Termini fins al 14 de desembre

Ens interessa molt la teva opinió!

Deixa un comentari