Pressupostos participatius 2018-2019

Presentació de propostes fins al 31 de maig 2018

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac engega la segona edició del projecte de Pressupostos participatius. Novament, la ciutadania podrà proposar i decidir a quines actuacions i projectes es destinaran 250.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal 2019.

Principals novetats que s’incorporen

 • El procés serà biennal (2018-2019) per tal d’incrementar els terminis, especialment el destinat a la fase de valoració tècnica de les propostes.
 • Les entitats sense finalitat de lucre, inscrites en el Registre Municipal d’Entitats, també podran presentar propostes.
 • Es limita el pressupost màxim de cada proposta a 50.000 euros.
 • S’introdueix un nou pas en el procés de registre a la plataforma Montcada Participa que consisteix en introduir una clau que la persona o entitat rebrà via SMS al seu telèfon mòbil.

Qui pot participar?

Presentació de propostes

 • Persones amb 16 anys o més empadronades a Montcada com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu.
 • Entitats sense finalitat de lucre inscrites en el Registre Municipal d’Entitats.
 • Persones no empadronades al municipi, però que hi tinguin alguna relació administrativa (per exemple els comerciants i els industrials).

Votació de les propostes

 • Podran votar només les persones amb 16 anys o més empadronades en el municipi com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu.

Com participar?

 • Les persones o entitats podran presentar propostes per mitjà de la plataforma Montcada Participa, on caldrà registrar-se prèviament, o de manera presencial als equipaments municipals habilitats.
 • La votació serà telemàtica a la plataforma Montcada Participa. També es podrà votar presencialment a l’Ajuntament. En ambdòs casos, caldrà  introduir una clau que es rebrà via SMS.

Fases del procès

 1. Presentació de propostes: del 2 al 31 de maig de 2018
 2. Valoració i validació de les propostes: de l’1 de juny al 15 d’octubre de 2018
 3. Votació: del 16 al 31 d’octubre de 2018
 4. Planificació i execució: a partir de novembre 2018 i al llarg del 2019

S’elaborarà una llista de propostes, ordenades de major a menor nombre de vots i s’escolliran les propostes guanyadores fins a esgotar la quantitat de 250.000 euros. Les propostes aprovades per la ciutadania seran incloses en la planificació d’actuacions municipals per a l’any 2019.

Deixa un comentari