Entrades recents Ajuntament

Subvencions a activitats amb càrrec a l’assignació de l’IRPF

El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social obre la convocatòria anual de subvencions en l’àmbit de les competències de la Secretaría de Estado de Servicios Sociales e Igualdad, per a la realització d’activitats d’interès general, considerades d’interès social, amb càrrec a l’assignació tributària de l’IRPF 2020.

Termini de la convocatòria: del 30/06/2020 fins al 29/07/2020

(més…)

Consulta prèvia Ordenança de Transparència i Administració Electrònica

S’ha obert una consulta prèvia per recollir propostes i aportacions a la nova Ordenança que elaborarà l’Ajuntament sobre Transparència i Administració Electrònica.

El termini de presentació d’aportacions finalitza el 15 DE JULIOL.

Un dels objectius que pretén la nova ordenança és construir, amb el suport de les noves tecnologies, una administració més eficient i alhora més propera i transparent.

L’ús de mitjans i tecnologies electròniques ofereix a la ciutadania la possibilitat de tenir un millor accés a la informació municipal, així com poder millorar i incrementar la seva participació en els assumptes públics.

Per a més informació i presentació d’aportacions podeu entrar al portal Montcada Participa consulta-previa-sobre-lordenanca-de-transparencia-i-administracio-electronica

Servei gratuït d’acompanyament a entitats

La Fundació Pere Tarrés, ofereix un servei gratuït de suport i acompanyament a les entitats durant aquests dies de confinament. La finalitat d’aquest servei és orientar a les entitats en la millora de la seva gestió per tal que les seves accions tinguin més impacte social.

Més informació: https://www.peretarres.org/mails/2020/fcie/serveis-acompanyament-0320/index.html

Suspesos els terminis administratius d’ajuts i subvencions destinades a les entitats socials

Davant la recent declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha suspès tots els terminis administratius de les convocatòries d’ajuts i subvencions destinades a les entitats socials.

http://xarxanet.org/projectes/noticies/suspesos-els-terminis-administratius-d-ajuts-i-subvencions-destinades-a-les-entitats-socials

Procés participatiu per donar visibilitat a escriptores

Les escriptores donen la cara és un procés participatiu que pretén escollir 10 escriptores del fons bibliogràfic de les biblioteques de Montcada i Reixac, per tal de donar-les visibilitat mitjançant una fotografia i una frase de cada autora triada, que es penjaran a les parets de la Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32), d’una escriptora cada mes. El termini per prendre-hi part anirà del 10 al 31 de març. Aquest certamen és una de les principals novetats del programa 2020 del Dia de les Dones Treballadores a Montcada i Reixac. Participa-hi!

(més…)

Entrades recents Entitats

La DGACC ofereix assessorament econòmic gratuït per a entitats del tercer sector

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ofereix a totes les organitzacions no lucratives un servei de consultes en línia.

Les associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre que tinguin dubtes referents a la gestió econòmica de les seves organitzacions, poden beneficiar-se des de l’1 de maig d’aquest servei públic, finançat per la DGACC, de la Generalitat, i gestionat per Suport Tercer Sector, el departament de Fundesplai dedicat a l’enfortiment del tercer sector.

 

Tota la informació a: https://xarxanet.org/economic/recursos/assessorament-economic-gratuit-entitats-del-tercer-sector

Tabac, un problema sanitari i social

La Delegació local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer informa d’una jornada sobre el Càncer de pulmó online i gratuïta:

DATA: 28 DE MAIG 2020

HORA: de 16 a 17 h

PROGRAMA:

  • Malalties relacionades amb el consum i malalties respiratòries associades.Dr. Jacob Sellarés, pneumòleg a l’Hospital Clínic
  • Avenços científics del càncer de pulmó i la seva repercussió en la supervivència. Dra. Edurne Arriola, cap de la secció de càncer de pulmó i genitourinari del Servei d’Oncologia Mèdica de  l’Hospital del Mar
  • Recursos per deixar de fumar. Sra. Mónica Granados, tècnica de prevenció i psicòloga de programes de prevenció de càncer (deshabituació tabàquica) a l’AECC Barcelona
  • Clausura Jornada. Dr. Laureano Molins, president de l’AECC Barcelona

Per a més informació i inscripcions picar en aquest enllaç: https://www.aecc.es/ca/eventos/webinar-tabac-problema-sanitari-i-social

Xarxa Solidària Montcada

Neix una iniciativa solidària per atendre aquelles persones dels col·lectius de risc que no poden sortir per la situació d’emergència actual! Per tant, us deixem aquest link del telegram perquè us uniu per rebre més informació i per si voleu ajudar!

Enllaç inscripció https://www.montcada.cat/serveis-i-tramits/inscripcio-voluntariat-veinal-covid-19.html

 

(més…)

Iniciativa per trobar persones voluntàries que vulguin ajudar a d’altres persones que són grans, tenen problemes de salut o que estan soles i no tenen mitjans per fer front a la crisi.

Les persones voluntàries poden ajudar a fer compres d’alimentació, medicaments o fins i tot acompanyar-los al metge, si fos el cas.

Per a més informació de com organitzar-se es pot contactar amb:

Miriam   617 431 216