Entrades recents Ajuntament

Consulta ciutadana sobre el Pla de recuperació socioeconòmica del municipi

Consulta ciutadana per recollir aportacions al Pla de Recuperació socioeconòmica de Montcada i Reixac.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha elaborat un Pla de Recuperació socioeconòmica per tal de fer front i pal·liar els efectes que la greu crisi de la COVID-19 ha provocat sobre la ciutadania, els comerços i les empreses del municipi.   (més…)

Curs per a entitats “El poder del llenguatge”

PLA DE FORMACIÓ A ENTITATS 2020/2021

Enguany s’inicia el Pla de formació a entitats del municipi amb l’acció formativa “El Poder del Llenguatge” a càrrec de l’entitat SOS Racisme.

El curs és gratuït per a les entitats de Montcada i Reixac i es realitzarà dijous 8 d’octubre, de 18 a 20 h, en modalitat online. Es realitzarà una connexió en directe a través de la plataforma Jitsi Meet.

Inscripcions: fins al 25 de setembre a l’enllaç INSCRIPCIÓ

Properament s’informarà de la resta de cursos que es programin, a mesura que es vagin confirmant.

Premis Ateneus 2020 per a entitats

La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca la 31a edició dels seus premis anuals que volen reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Termini presentació: fins al dia 01/11/2020

Es poden presentar tant les entitats inscrites a la Federació d’Ateneus de Catalunya, com les no inscrites.

Les diferents categories de premis que s’entreguen són:

El ‘Premi Jove, Proposa!’, el ‘Premi al Treball en Xarxa’, el ‘Premi a la Comunicació Associativa’, el ‘Premi a la Creativitat Artística’, el ‘Premi a la Capacitat d’Innovació’, i el ‘Premi al Foment de la Participació’.

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

Per a més informació, consultar les bases i presentar candidatures podeu accedir als enllaços següents:

Procés participatiu sobre el reglament del Consell de civisme i conviència

S’ha obert un procés participatiu per  recollir propostes i aportacions de la ciutadania i les entitats al reglament que regularà el funcionament del  Consell de civisme i convivència, un nou òrgan de participació ciutadana promogut per l’Ajuntament.

La fase de consulta prèvia per a la presentació de propostes,  finalitza el 31 DE JULIOL DE 2020.  (més…)

Subvencions a activitats amb càrrec a l’assignació de l’IRPF

El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social obre la convocatòria anual de subvencions en l’àmbit de les competències de la Secretaría de Estado de Servicios Sociales e Igualdad, per a la realització d’activitats d’interès general, considerades d’interès social, amb càrrec a l’assignació tributària de l’IRPF 2020.

Termini de la convocatòria: del 30/06/2020 fins al 29/07/2020

(més…)

Consulta prèvia Ordenança de Transparència i Administració Electrònica

S’ha obert una consulta prèvia per recollir propostes i aportacions a la nova Ordenança que elaborarà l’Ajuntament sobre Transparència i Administració Electrònica.

El termini de presentació d’aportacions finalitza el 15 DE JULIOL.

Un dels objectius que pretén la nova ordenança és construir, amb el suport de les noves tecnologies, una administració més eficient i alhora més propera i transparent.

L’ús de mitjans i tecnologies electròniques ofereix a la ciutadania la possibilitat de tenir un millor accés a la informació municipal, així com poder millorar i incrementar la seva participació en els assumptes públics.

Per a més informació i presentació d’aportacions podeu entrar al portal Montcada Participa consulta-previa-sobre-lordenanca-de-transparencia-i-administracio-electronica

Entrades recents Entitats

“Cuina i emocions”

Nova activitat de l’Aula d’Extensió  Universitària.

Dimarts 29 de setembre, a les 17 h, al Parc de l’Antiga Cerveseria.

Sessió a càrrec de la cuinera montcadenca Magda Salat que complementa la xerrada sobre cuina i alimentació de la xef Carme Ruscalleda del passat 15 de setembre a l’Auditori Municipal.

Activitat oberta al públic fins a completar l’aforament, però tindran prioritat els socis de l’entitat i les persones que van assistir a la conferència inaugural.

Conferència sobre L’alimentació i la cuina – Aula d’Extensió Universitària

CONFERÈNCIA INAUGURAL CURS 2020/2021: ‘A la llista de les coses interessants de la vida, en un lloc destacat, cal posar-hi, l’alimentació i la cuina!’

Dimarts 15 de setembre, a les 18 h a l’Auditori Municipal, tindrà lloc la conferència d’inauguració del curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac a càrrec de Carme Ruscalleda.   (més…)

La DGACC ofereix assessorament econòmic gratuït per a entitats del tercer sector

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ofereix a totes les organitzacions no lucratives un servei de consultes en línia.

Les associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre que tinguin dubtes referents a la gestió econòmica de les seves organitzacions, poden beneficiar-se des de l’1 de maig d’aquest servei públic, finançat per la DGACC, de la Generalitat, i gestionat per Suport Tercer Sector, el departament de Fundesplai dedicat a l’enfortiment del tercer sector.

 

Tota la informació a: https://xarxanet.org/economic/recursos/assessorament-economic-gratuit-entitats-del-tercer-sector

Tabac, un problema sanitari i social

La Delegació local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer informa d’una jornada sobre el Càncer de pulmó online i gratuïta:

DATA: 28 DE MAIG 2020

HORA: de 16 a 17 h

PROGRAMA:

  • Malalties relacionades amb el consum i malalties respiratòries associades.Dr. Jacob Sellarés, pneumòleg a l’Hospital Clínic
  • Avenços científics del càncer de pulmó i la seva repercussió en la supervivència. Dra. Edurne Arriola, cap de la secció de càncer de pulmó i genitourinari del Servei d’Oncologia Mèdica de  l’Hospital del Mar
  • Recursos per deixar de fumar. Sra. Mónica Granados, tècnica de prevenció i psicòloga de programes de prevenció de càncer (deshabituació tabàquica) a l’AECC Barcelona
  • Clausura Jornada. Dr. Laureano Molins, president de l’AECC Barcelona

Per a més informació i inscripcions picar en aquest enllaç: https://www.aecc.es/ca/eventos/webinar-tabac-problema-sanitari-i-social

Xarxa Solidària Montcada

Neix una iniciativa solidària per atendre aquelles persones dels col·lectius de risc que no poden sortir per la situació d’emergència actual! Per tant, us deixem aquest link del telegram perquè us uniu per rebre més informació i per si voleu ajudar!

Enllaç inscripció https://www.montcada.cat/serveis-i-tramits/inscripcio-voluntariat-veinal-covid-19.html

 

(més…)